Hjälp med digital marknadsföring

Hjälp med digital marknadsföring

Anledningarna till varför ni behöver hjälp med digital marknadsföring kan vara allt ifrån att synas bättre på Google till att få hjälp med sociala medier eller annonsering.

Vad som är er anledning vet bara ni och är troligtvis intresserade av att veta om vi på Andre med vänner kan hjälpa er. Med det sagt så ska vi kort förklara vilka vi är och vad vi kan erbjuda.

Vilka är Andre med vänner?

Vi heter André med Vänner för genom att se våra kunder som vänner utför vi alla uppdrag med ett genuint engagemang för kunden och dennes önskemål.

Vi håller dem i handen och vägleder dem till smarta och effektiva lösningar i den digitala världen som i slutändan ger bättre affärer. Läs mer om oss

Vi hjälper er med digital marknadsföring

Begreppet digital marknadsföring är mycket brett och innefattar områden såsom digital strategi, sökmotorsoptimering, nyhetsbrev, annonsering, analys & utvärdering mm.

Vi är en liten personlig byrå med stor kompetens inom digital marknadsföring och utför alla uppdrag med ett brinnande engagemang för våra kunder.

Alla våra kundcase startar med ett samtal gällande er verksamhet och ert behov. Har ni kört fast? Vill ni mer? Vill ni spara tid? Vilka är era värdeord?Vilken är er målgrupp? Tillsammans reder vi ut vilka ni är och de målsättningar ni har.

Därefter gör vi en nulägesanalys och återkopplar med förslag på hur vi kan nå de mål ni har. När våra kunder vill ha hjälp med digital marknadsföring stöttar vi dom inom design, utveckling, marknadsföring och analys av data.

Hjälp med SEO – Sökmotorsoptimering

För att synas högt upp i Googles sökresultat gäller det att skapa relevant och engagerande innehåll. Det åstadkommer vi genom att förstå vilka era kunder och vad de använder för ord eller sökfraser när de letar efter en produkt eller tjänst som ni erbjuder.

Att att använda best practice principer är för oss en självklarhet, men vi tar det ett steg längre. I takt med att Google utvecklar sina algoritmer anpassar vi oss för att maximera resultatet för våra kunder.

För att verkligen skapa relevant och engagagerande innehåll utgår vi från kundresan, sökintention. Därefter utarbetar vi ett innehåll som verkligen skapar värde för mottagaren. Ett sådant arbete hälper inte bara hemsidan att synas bättre på Google utan det ökar även konverteringsgraden. Med andra ord så förflyttas era potentiella kunder framåt i kundresan.

Vi är alltid noga med att skriva relevanta titel och metataggar samt CTA knappar, som leder till rätt sida när ert innehåll dyker upp i sökresultaten på Google. Detta med stort fokus på vilken sökintentionen är hos era potentiella kunder.

Vi ser till hela spektrat genom att analysera innehåll, sökbeteende hos er målgrupp, sökmotorsoptimering av webbplats, till att skapa innehåll baserat på er målgrupps sökintention. Dessutom mäter och utvärderar vi effekterna av vårt arbete och håller koll på resultatet av våra aktiviteter.

Hjälp med SEA – Sökmotorsannonsering

SEA – Sökmotorsannonsering utför vi i regel alltid på via Google Ads. Att annonsera på Google har flertalet fördelar. Dels så har ofta era potentiella kunder kommit längre i kundresan. Dessutom är annonseringen mätbar vilket betyder att vi mycket enklare kan avgöra om det är lönsamt eller inte.

När vi hjälper kunder med Google ads annonsering påbörjar vi alltid arbetet med en sökordsanalys, detta för att reda ut vilken trafik som är mest lönsam för er. Vi går igenom och utvärderar vilka nyckelord som bäst representerar era produkter eller tjänster. Vi utvecklar även en förståelse för er målgrupps sökintentioner och granskar konkurrensen.

Nästa steg är att sätta upp kampanjstrukturen i ert Google Ads-konto och därmed förutsättningarna för annonseringen. Kampanjstrukturen sätter ramarna för er annonsering, som vi optimerar löpande. Vi sätter även upp ett relevant flöde mellan sökord, annonsering och landningssidor.

Därefter skapar vi annonserna, alltid relevanta med fokus på att de ska attrahera nya kunder till er hemsida. Även annonserna optimeras löpande för att skapa bättre lönsamhet för er.

Vi hanterar, optimerar och utvecklar din Google Ads-annonsering löpande med ökad lönsamhet som mål. Ni får regelbundet analys och rapportering där vi ger våra rekommendationer på förbättringsåtgärder och nya möjligheter.

Hjälp med hemsidan

Vill ni ha hjälp med digital marknadsföring inkluderas alltid er hemsida i nulägesanalysen. Varför? Jo, eftersom att hemsidan allt som oftast är den digitala plattform där själva konverteringen slutligen sker.

En bra hemsida ska bygga förtroende och vara tydlig utifrån vad era besökare troligtvis vill veta mer om. Enligt best practice finns det en del självklara saker som ska finnas med när det kommer till hemsidor för företag.

Hemsidan ska spegla vart ni befinner er idag och direkt fånga besökarens uppmärksamhet. Därför är det väldigt viktigt med välskrivna, intressanta och givande texter kombinerat med rätt bildsättning.

Hjälp med hemsida WordPress

Vi på Andre med vänner skapar hemsidor och e-handelsbutiker i WordPress, av skälet att det är mer fördelaktigt för er som kund. Några fördelar är följande:

  • Enkelt att använda, med ett användarvänligt CMS system där ni själva kan uppdatera hemsidan utan att behöva lära er att koda.
  • Obegränsade utvecklingsmöjligheter, detta eftersom att WordPress är “open source” vilket i praktiken innebär att det går att modifiera er hemsida helt enligt era preferenser. Det finns mer eller mindre inga begränsningar.
  • Skalbart, vilket betyder att det passar såväl det lilla som stora företaget. En hemsida i WordPress kan gränslöst växa med er verksamhet, ni behöver således inte byta plattform när ni når nya höjder.
  • Underlättar vid sökmotorsoptimering och gör det lättare att synas på Google, där plattformen gör en viss del av arbetet själv. Detta genom att vara korrekt uppbyggt och att ha smarta, automatiserade funktioner. Dessutom är det i grund och botten en plattform för bloggar. Perfekt för att skapa trafikdrivande innehåll som en del i en SEO strategi.
  • Möjlighet till webbshop eller blogg på samma plats, vilket betyder att ni kan börja med en hemsida eller blogg och sedan uppgradera sidan till en webbshop/e-handel. Vi använder oss av Woocommerce pluginet när vi hjälper kunder med att skapa en webbshop.
  • Kod- och designfrihet, WordPress ger er full kontroll. Det är öppen programvara, vilket innebär att ni äger hela hemsidan. Plattformen utvecklas löpande och hemsidan kan designas precis som ni vill där det är bara fantasin som sätter gränser.
  • Populär plattform, ca 38% av de 10 miljoner mest populära hemsidorna i världen är byggda med WordPress.

Hjälp med digital strategi

Vi utför alla uppdrag med ett strategiskt tänk. När vi tar fram en digital strategi gör vi det utifrån era verksamhetsmål och med hänsyn till de resurser som finns att tillgå.

Det innebär att en digital strategi kan vara mer eller mindre omfattande beroende på målsättning och resurser.

Första steget inleds alltid med ett samtal med er som kund där vi pratar om er verksamhet och varför ni vill ha hjälp med digital marknadsföring. Nästa steg för oss är att göra en nulägesanalys av er digital närvaro. Därefter reder vi ut vilken eller vilka digitala kanaler som vi anser har störst potential att nå de mål som satts upp.

Sedan påbörjar vi arbetet med att implementera strategin, där vi alltid säkerställer att vi spårar och mäter effekterna av våra aktiviteter. Dels för att veta om vi når de mål som satts upp (definierade i relevanta KPI:er) men även för att kunna utvärdera och optimera vår kommunikation löpande. Detta för att öka lönsamheten för er som kund.

Hjälp med Nyhetsbrev

Vill ni ha hjälp med digital marknadsföring är nyhetsbrev en digital kanal vi noga utforskar möjligheterna med. Anledningen är att nyhetsbrev är ett ytterst bra sätt att kommunicera med potentiella samt befintliga kunder.

På Andre med vänner har vi 20 års erfarenhet av att använda nyhetsbrev som ett sätt att hjälpa våra kunder att få fler affärer.

Som alltid när det kommer till digital marknadsföring är det viktigt att utgå från målgruppens perspektiv och förstå vart de befinner sig i kundresan. Så arbetar vi även när det kommer till nyhetsbrev.

Vi använder mailverktyg som ger oss bra statistik och på så vis kan vi bättre förstå vilka vi lyckas putta vidare i kundresan, vad som fungerar och vad som kan förbättras.

Hjälp med Sociala medier

Vill ni ha en närvaro i Sociala medier, eller ni kanske har det men tiden räcker inte till? Vi kan hjälpa er med att strategiskt skapa samt publicera innehåll på era sociala medier med grund i er varumärkestonalitet och målgrupp.

Sociala medier är just det “sociala medier” vilket innebär att det är dialog som ska vara i fokus. Att kommunicera med befintliga och potentiella kunder. Det uppnår man genom att skapa innehåll som engagerar och bjuder in till en dialog.

Vi på Andre med vänner har copywriters, art directors och strateger som kan hjälpa er med att implementera samt underhålla en social media strategi. Både när det gäller organiska inlägg såsom annonsering.

Prenumerera på våra blogginlägg

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.