Hemsida för företag Varberg

Hemsida för företag

Ni kanske upplever att ert företags hemsida fungerar alldeles utmärkt i dagsläget. Ni får ingen återkoppling från befintliga eller potentiellla kunder som säger annat och det finns ingen anledning att oroa sig.

Vad som utgör en bra hemsida är komplicerat och skulle ditt företags hemsida inte hålla måttet kan det kosta dig affärer utan att du är medveten om det. Det är just det vi vill belysa med detta blogginlägget.

90% startar sin köpresa online

Hur? Jo, ofta söker de efter den produkt eller tjänst de är ute efter, till stor del på Google. Detta via sökord eller sökfraser tex “snickare Varberg”. Då gäller det att just er verksamhet dyker högt upp i sökresultaten, gör den det?

Om ni arbetat med sökmotoroptimering så slår ni säkerligen konkurrenterna på fingrarna, men annars kan det omvända vara ett faktum.

88% av alla konsumenter som söker efter en viss typ av verksamhet via mobil, ringer eller går till den verksamheten inom 24h.

De tre företag som syns högst upp på Google sök får majoriteten av alla besökare.

Förstår du dina besökare?

Att förstå sina besökare är A och O när det kommer till att faktiskt konvertera besökaren till en potentiell lead eller kund.

Förstår vi besökaren kan vi anpassa och strukturera innehållet på hemsidan så att det är relevant utifrån vad användaren vill veta mer om. Resultatet av ett sådant arbete kan vara ytterst värdefullt.

Hemsidor som är designade med intentionen av skapa en god användarupplevelse kan öka konverteringsgraden med 400%. Vilket med andra ord kan betyda 4 x fler leads.

Hur kan man veta om besökaren gillar sin webbplats? Det kan vi försöka ta reda på genom att analysera deras beteende på er hemsida. Ett vanligt verktyg som används är Google Analytics.

Represententerar hemsidan ert företag?

Trovärdighet är något ni troligtvis arbetat hårt med i ert företag, därav är det viktigt att även hemsidan representerar ert upparbetade goda rykte. Webbplatsen ska motsvara vart ni befinner er idag.

Hur tror ni att just er hemsida och framförallt startsidan uppfattas av era besökare idag? Det är ert företags digitala skyltfönster när potentiella kunder utvärderar vilken leverantör de ska välja.

Det tar enbart 0,05 sekunder för en beökare att bilda sig en uppfattning om er verksamhet baserat på intrycket av hemsidan

75% av konsumenterna erkänner att de bedömer ett företags trovärdighet baserat på hemsidans design

Är er hemsida korrekt uppdaterad?

En hemsida kräver omsorg, ett engagemang för att säkerställa att allt fungerar som det ska och är korrekt uppdaterat.

Över tid förändras troligtvis saker och ting i er verksamhet. Hemsidan bör spegla dessa förändringar så att det tex inte finns faktafel eller tekniska fel vilket kan skada ert företags trovärdighet.

Länkar som inte fungerar är irriterande och kan resultera i att besökaren lämnar hemsidan.

Enligt Google så kommer 61% av mobilanvändarna inte återvända till en hemsida de hade problem med och hela 40% kommer besöka en konkurrent i stället.

Är er hemsida mobilanpassad?

En korrekt utvecklad hemsida för mobil anpassar sig oavsett om du använder en dator, surfplatta eller smartphone. Därmed får användaren en bra upplevelse av din hemsida och företag.

Men även om er hemsida är mobilanpassad är det inte allt när det kommer till användarupplevelsen. Att läsa text på mobil är inte detsamma som att läsa text på en dator, , skriva copy för mobil är viktigare än någonsin.

Är inte hemsidan korrekt designad för mobil så säger 57% av användarna att dom inte kommer rekommendera företaget till andra.

Vill ni få hjälp med er hemsida?

Finns det osäkerhet kring hur väl er hemsida representerar ert företag samt presterar online blir det inte bättre av att sopa det under mattan.

Hos oss på Andre med vänner i Varberg får du mer än bara en hemsida. Vi utför alla uppdrag med ett genuint engagemang för er och ert företag. Alltid med ett strategiskt tänk gällande dina mål, behov och målgrupp.

Kontakta oss nu direkt, så ser vi till att boka ett förutsättningslöst möte

Just nu utför vi en GRATIS analys utförd av en SEO-specialist. Fyll i uppgifterna nedan så återkopplar vi med en rapport gällande er placering på Google sök.

Tiderna förändras och det i rask takt, morgondagens vinnare är det företag som syns digitalt!

[wpforms id=”4739″]


Referenser:

Prenumerera på våra blogginlägg

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.