Webbyrå Göteborg

Vill du nå ut och lyckas bättre på nätet? Vi är en webbyrå i Göteborg som levererar  hemsidor, webbutiker, marknadsföring och webblösningar som leder till affärsnytta och resultat för våra kunder. Hos oss får du alltid ett genuint engagemang!

En digital fullservicebyrå

För de flesta är det både tidskrävande och ineffektivt att anlita flera olika webbyråer för hemsida, e-handel, digital marknadsföring, SEO samt text- och bildinnehåll. Vi är en webbyrå för företag i Göteborg som erbjuder hela bredden av digitala tjänster, produkter och kompetenser. Du får EN kontakt som ger dig stöd och lösningar för att lyckas med din hemsida och satsningar på webben.

En engagerad webbyrå för företag i Göteborg

Oavsett vem kunden är tar vi oss an uppdragen med stor entusiasm och ser till att lära känna ditt företag, dina önskemål och eventuella problemställningar från grunden. Det gör våra förslag till dig mer pricksäkra och kostnadseffektiva. Vi är inte nöjda förrän du lyckats bättre på nätet.

Håkan André Jesper Friberg André med Vänner

WEBBYRÅ GÖTEBORG

Kunskap och verktyg för din digitala framgång

Hemsida Bas

Hemsida Bas är en prisvärd hemsida i WordPress som ger ditt företag en proffsig närvaro på webben utan att göra hål i plånboken. Bildsättning och SEO-optimerade texter ingår.
Hemsida Business webblösning André med Vänner Varberg

Hemsida Business

Med Hemsida Business får du en flexibel webblösning att växa med i takt med att ditt företags digitala behov ökar. Vi tar fram en hemsida utifrån dina affärsmål och de problem du vill lösa.
E-handel Kräftbilen wordpress woocommerce

E-handel

Vi ser till att du kan sälja vad som helst på nätet på ett snyggt och säljande sätt. I detta bakar vi in vår erfarenhet från digital marknadsföring och SEO. Välj den plattform som passar dig bäst.

Analys och Strategi

Vi blir ditt krafttillskott i den digitala världen där vi tar fram rätt strategi och kommunikation för att effektivisera, stärka och uppnå dina mål för fler och bättre affärer på nätet.
Digital marknadsföring webbyrå Varberg

Digital marknadsföring

Vi tar ditt företag ut dit där din målgrupp finns. Via sociala medier och nyhetsbrev skapar vi engagemang kring ditt varumärke och driver trafik till din hemsida.
Sökmotoroptimering webbyrå Varberg

Sökmotoroptimering

Via SEO ser vi till att dina presumtiva kunder hittar dig på Google och att du kommer så högt som möjligt i sökresultaten. Mer trafik till hemsidan ger fler möjligheter till konvertering.
Hemsida Business Varberg Webbyrå

Ökad effektivitet med digital strategi

Att göra digitala investeringar kan kännas skrämmande. I alla fall om man inte gjort sin hemläxa och tagit fram en tydlig strategi. Med rätt förarbete och en genomtänkt digital strategi ökar förutsättningarna markant att varje krona levererar resultat och affärsnytta till ditt företag. Oavsett om det är en enkel hemsida, en e-handel eller digital marknadsföring och kommunikation.

Mer än bara en hemsida

Flera webbyråer i Göteborg kan leverera en hemsida billigt. Men då saknas också vitala delar som leder till att hemsidan eller webbutiken blir en lyckad investering. Hemsidan är så mycket mer än bara information i en snygg förpackning. 

Den kan digitalisera delar av verksamheten, vara ett säljstöd eller låta kunder genomföra transaktioner direkt. Med oss får du en webbyrå som reder ut alla dessa frågor innan vi producerar något. Se vårt senaste uppdrag i Göteborg

WEBBYRÅ GÖTEBORG

Intresserad av att bli bättre på nätet?

Fyll i formuläret och skicka till oss så hör vi av oss så fort vi kan. Alternativt kan du skicka ett e-post direkt tilloss på info@andremedvanner.se.

Senast från bloggen om vår digitala värld

Vad är KPI?
Vår digitala värld

Vad är KPI?

KPI (Key Performence Indicators) är specifika och tydliga mätetal som används för att spåra och

Läs mer

Svar på vanliga frågor kring webb

Sökmotoroptimering

 • Vad är SEO?

  Ett vanligare ord för detta är sökmotoroptimering. SEO står för Search Engine Optimization och innebär att man optimerar en hemsida på olika sätt för att hamna så långt upp som möjligt i sökmotorerna kopplat till specifika ord och fraser. Det viktigaste att komma ihåg är att inget företag kan lova att man ska hamna högst upp på t ex Google.

  Google har en sökspindel som indexerar upp alla sidor den kan hitta på internet. Den rankar också varje sidas relevans och kvalitet utifrån en hemlig algoritm. Det sökmotorspecialister gör är att lista ut vad som ger bäst ranking och sen applicera det på innehållet i sajten.

  Lite förenklat kan man säga att man tittar på följande:

  • Textinnehåll - rubriker och brödtext där sökorden ska vara med lagom många gånger
  • Teknisk SEO - hemsidan ska följa Googles rekommendationer vad gäller uppbyggnad
  • Bilder - Bildfiler ska ha relevanta namn och även ALT-text som beskriver bilden
  • Meta Title och Description - Den information som syns på Googles sökresultat
  • Länkar internt på hemsidan men också vilka som länkar till dig

  En del byråer sysslar med metoder som Google inte tycker om och det kan resultera i svartlistning och då syns du inte alls i sökresultatet. Så se alltid till att anlita en seriös byrå som kan sätta upp en SEO-strategi och sen genomföra de förändringar som behövs för att lyckas på Google. A och O kommer alltid vara bra innehåll på hemsidan som skapar engagerade besökare som stannar kvar.

 • Vad är Meta Title och Meta Description?

  Meta Title och Meta Description är rubriken och den korta informationstexten man ser i sökresultatet på Google, Bing och andra sökmotorer. När man sökmotoroptimerar ska Meta Title vara lik rubriken på hemsidan men inte exakt samma och samma gäller för Meta Description. Sökord och fraser ska vara med för att sökmotoroptimeringen ska fungera bra.

  Man brukar rekommendera att Title är max 50-60 tecken och Description är max 160 tecken för att synas bra i alla enheter.  Att skriva dessa texter är ett hantverk och för att få maximal effekt bör man ta hjälp av ett proffs på sökmotoroptimering.

 • Programmering och teknik

 • Vad är SSL?

  Förkortningen står för Secure Socket Layer och innebär kortfattat att trafiken mellan webbläsaren och hemsidans webbserver krypteras. Detta är tänkt att skydda surfaren så att data som skickas mellan hemsidan och webbläsaren inte förändras eller läses av av hackare. Idag anses det vara en hygienfaktor och det påverkar hemsidans placering i sökresultatet hos olika sökmotorer.

 • Vad är en webbserver?

  För att din hemsida ska kunna nås av alla behöver den ligga på en webbserver. Detta är inget annat än en dator speciellt anpassad för att hantera många hemsidor. Ofta står dessa hos ett driftbolag som har snabb uppkoppling mot internet och personal som kan hantera support.

 • Vad är en e-postserver?

  Detta är en dator som hanterar inkommande och utgående e-post. Antingen har man en egen e-postserver eller så hyr man plats hos ett webbhotell. Vanliga e-posttjänster är Gmail och Hotmail.

 • Vad är Google Analytics?

  Detta är ett statistikverktyg för att analysera trafiken på din hemsida. Hur många som besöker hemsidan, vad de klickar mest på och hur lång tid de spenderar på hemsidan. Det finns hur mycket som helst att mäta och analysera och det kan bli ett bra beslutsunderlag innan man genomför förändringar.

 • Vad är en DNS?

  Detta är servrar som håller reda på vad alla domännamn ska peka någonstans. Det står för Domain Name Server och översätter www.dindomän.se till den exakta adressen vilket är ett IP-nummer till exempel 192.168.10.10.

 • Vad är ett IP-nummer?

  Alla enheter som är uppkopplade mot internet får ett IP-nummer vilket är den enhetens exakta "adress" på internet. För att underlätta surfandet så anger man ett domännamn istället för IP-numret där hemsidan finns.

 • Vad är en databas?

  Man kan likna en databas vid ett excelark. Information lagras radvis och idag baseras alla CMS och hemsidor på en databas som håller all information. En databas gör det enkelt att justera information via ett webbaserat gränssnitt.

 • Vad är en URL?

  Förkortningen står för Uniform Resource Locator och är standarden för hur länkar byggs upp på internet exempelvis; www.andremedvanner.se/faq.

 • Vad är HTML?

  Det står för Hyper Text Markup Language och är språket och grunden som används vid all webbproduktion. Det talar om var text, bild, video osv ska placeras på sidan.

 • Vad är .Net?

  Microsofts plattform och ramverk för programmering. I denna plattform ryms flera olika programmeringsspråk för olika ändamål.  Vi på André med Vänner är inte låsta vid någon specifik teknisk plattform för våra projekt. Vi använder det som lämpar bäst och/eller det kunden önskar.

 • Vad är PHP?

  PHP är ett skriptspråk och förkortningen betyder Hypertext Preprocessor. Det är ett populärt programmeringsspråk för hemsidor med dynamiskt innehåll. Det kan enklast jämföras med språk som ASP och JSP. Populära CMS som WordPress, Joomla och Drupal är skrivna i PHP och marknadsförs som öppen källkod.

 • Vad är JavaScript?

  Detta är ett skriptspråk som används för att göra hemsidor mer interaktiva utan att hela sidan behöver laddas om. Möjligheterna med javascript är oändliga och fler och fler funktioner byggs helt och hållet i detta språk.

 • Vad är Open Source?

  När en hemsida ska inhandlas är det många som frågar efter öppen källkod. Så vad är då öppen källkod egentligen? Det har de senaste åren varit starkt associerat med CMS som WordPress, Joomla, Drupal och programmeringsspråket PHP. Men sanningen är den att det egentligen bara handlar om licensen som ett program eller hemsida släpps under.

  Om man köper en hemsida och man får tillgång till källkoden och kan modifiera den som man själv vill är det öppen källkod. Sen spelar det ingen roll om det är PHP, .Net eller WordPress. Vi på André med Vänner släpper alla våra hemsidor som öppen källkod till den som köpt hemsida hos oss.

 • Hemsida

 • Hur mycket kostar en hemsida?

  Priset på en hemsida styrs av många faktorer som kan variera kraftigt beroende på kundens behov och ambitionsnivån. Ju mer arbete som behöver läggas ner för att möta kundens behov desto mer kommer hemsidan att kosta.  Så att bara fråga vad en hemsida kostar är en omöjlig fråga att svara på utan att först lära känna kunden och dess verksamhet.

  Några av de saker som styr priset är:

  • Hur mycket tid som ska läggas på att ta fram kommunikationsidé
  • Hur många sidor som måste designas och om man vill ha helt unik webbdesign
  • Vilka tekniska funktioner som måste produceras
  • Hur mycket hjälp som behövs med texter och bilder
  • Om sajten ska sökmotoroptimeras
  • Om du önskar hjälp med strategi kring digital marknadsföring etc

  Vårt enklaste koncept heter Hemsida Start och kostar från 5 000 kr exkl. moms.

  Har du större ambitioner passar vårt koncept Hemsida Bas eller Hemsida Business bäst. Då får du inte bara en proffsig hemsida utan också en bra plattform att växa ifrån när behoven i företaget ökar. Hemsida Bas kostar från 15 000 kr och Hemsida Business från 25 000 kr exkl. moms.

 • Hur bygger man en hemsida?

  Det finns många olika sätt att bygga en hemsida på. Allt från att en helt färdig mall används till att man gör helt unik design och unika funktioner. Precis som företag är olika bör också hemsidor och dess innehåll vara olika. Bäst resultat får man om man börjar med strategi och kommunikationsidé för att sen ta fram designen och användarupplevelsen. När det är klart produceras tekniken som ser till att hemsidan blir nåbar på internet.

  Så bygger vi en hemsida steg för steg:

  1. Projektmöte med kund för att reda ut målsättning, strategi och varumärke
  2. Kommunikationsidé och design tas fram för att visa hur det kommer se ut
  3. Kunden får se idé och design samt komma med synpunkter
  4. Hemsidan produceras och läggs på projektadress för test
  5. Innehåll som bild och text läggs in i valt CMS
  6. Kunden slutgodkänner funktion och innehåll
  7. Hemsidan lanseras och blir nåbar via kundens valda domän/webbadress

  Tekniken är ofta det som fokus läggs på. Men det besökaren ser och upplever är innehållet. Så är det något man inte ska snåla med så är det innehållet. Vi erbjuder såklart hjälp med både sökmotoroptimerade texter och proffsiga bilder.

 • Vad är en responsiv hemsida?

  Här menar man en hemsida som funkar lika bra i dator, platta och mobil. Istället för att göra separata hemsidor för de olika enheterna programmerar den så att innehållet disponeras om och visas på ett optimalt sätt vad gäller disposition, typografi och bildstorlekar.

  Google rankar responsiva hemsidor högre så det finns idag ingen anledning att inte ha en responsiv hemsida. Vi lägger stor energi på att se till att hemsidan blir lika attraktiv i alla enheter för en optimerad upplevelse. 

 • Vad är ett CMS?

  Denna förkortning står för Content Management System. Det är helt enkelt ett webbaserat system för att hantera text, bild, video och mycket annat innehåll på en hemsida. Några vanliga CMS är Drupal, WordPress, Umbraco m fl. Vi väljer det CMS som passar bäst för respektive projekt så vi är inte låsta vid någon speciell plattform.

  När man väljer CMS till sin hemsida blir det ofta det som webbyrån har kompetens inom. Vanligast är WordPress som många använder då det baseras på öppen källkod och innehåller mycket från start. Det är lätt att utveckla vidare med nya funktioner utan att det kostar skjortan.

  Vi hjälper dig gärna att välja CMS utifrån dina förutsättningar och önskemål. Vi är inte bundna till bara ett CMS utan kan jobba med de flesta på marknaden. Allt för att du ska få de bästa möjligheterna att lyckas med din hemsida.

 • Vad är UX-design?

  UX står för User eXperience och handlar om den totala användarupplevelsen som rör ditt företag. Både i den fysiska och digitala världen. Bra UX-design höjer upplevelsen för användaren och leder till en starkare relation till ditt varumärke.

  Det vanliga idag är att man nöjer sig med en snygg hemsida och sen är det bara att luta sig tillbaka. Men den totala användarupplevelsen av din hemsida och din fysiska verksamhet påverkar ditt varumärke i väldigt stor utsträckning. Med genomtänkt UX-design är du garanterad en positiv helhetsupplevelse för dina kunder som då också får postiva associationer till ditt företag och varumärke.

  När vi jobbar med UX-design handlar det ofta om den digitala upplevelsen. Vi lägger alltid stor vikt vid att de som besöker de hemsidor vi byggt ska få en positiv användarupplevese. Det innebär kort och gott att det är lätt att hitta informationen och lätt att förstå hur man bokar, köper, anmäler eller söker kontakt.

  Bra UX-design gör att besökaren kan utföra det den vill utan några hinder att utföra sitt ärende eller svårigheter att hitta nödvändig information. Så just UX-design betalar sig när du vill sälja bättre och ge dina kunder en positiv känsla kring ditt företag och varumärke.

 • Vad är UI-design?

  Användargränssnittet förkortas UI och står för User Interface. Gränssnittet är det användaren ser och använder för att navigera sig fram på din hemsida eller en touch-skärm. Bra UI-design är viktigt för den totala upplevelsen.

  André med Vänner är experter på att ta fram användargränssnitt som är enkla att förstå och använda. Vi har över 20 års erfarenhet av både enkla och komplexa gränssnitt. Allt från hemsidor till stora intränätlösningar.

 • Vad är webbdesign?

  Detta handlar om den grafiska formen och hur hemsidan ska se ut. När man designar en hemsida är det många saker att ha koll på. Hemsidan ska representera företaget, vara säljande och lätt att använda för alla besökare.

  Som webbdesigner ansvarar man för att skapa en attraktiv, lättanvänd och säljande hemsida. Arbetet består av några olika delkompetenser som; UI-design (gränssnitt), UX-design (upplevelsedesign) samt interaktionsdesign. Utöver dessa kompetenser ska man kunna ta hänsyn till kundens varumärke och grafiska profil. Så det är många saker att hålla koll på när man designar en hemsida.

  Många frestas av att välja färdiga mallar till ett lågt pris men då ska man ha i åtanke att dessa är framtagna utifrån ett generellt syfte. Detta leder ofta till att du inte får en optimerad webbdesign för just dina affärsmål,  behov och din profil. Vi har full förståelse för att alla inte har budget för att ta fram en helt unik design men det är ändå det man bör sikta på.

  Bra design tas fram i genom följande steg:

  1. Lyssna på kunden
  2. Analysera behoven och problemställningarna
  3. Skapa webbdesign
  4. Testa

  En erfaren webbdesigners är viktigt då hemsidan i slutändan ska stärka, effektivisera och skapa fler affärer för ditt företag. Att då låta besökaren mötas av något halvdant som kanske inte ens har rätt profil gör att första intrycket blir en dålig upplevelse. Det är delvis därför man använder citatet; "Design är ekonomi".

 • Gör ni hemsidor i WordPress?

  Ja, vi gör hemsidor med WordPress som CMS-plattform. WordPress är ett open source CMS byggt med programmeringsspråket PHP och används av miljoner hemsidor världen över.

  Det är ett lättanvänt CMS som gör det enkelt att bygga allt från mindre hemsidor med några få sidor till större företagssajter med många funktioner.

  När vi bygger hemsidor i WordPress och sköter driften ingår det alltid att vi ser till att både WordPress och plugins är uppdaterade. Det är en trygghet vi vill erbjuda alla de som ger oss förtroendet att hand om webhostingen.

  Anledningen att det är viktigt att uppdatera plugins och WordPress är dels säkerhetsuppdateringar men också att respektive plugin ska funka bättre.

 • Är ni en webbyrå i Varberg?

  Ja vi är en webbyrå i Varberg. Ända sedan 2003 när vi smygstartade André med Vänner har vi funnits i Varberg på lite olika adresser. Just nu sitter vi mitt i stan på Norrgatan 16 så det är lätt att ta sig till vårt kontor oavsett om du tar tåget eller bilen från Göteborg, Kungsbacka, Falkenberg, Halmstad eller Borås.

  Norrgatan 16 ligger ca 300 meter från stationen och det finns många alternativ om du ska parkera bilen. Ska du på besök hos oss kan vi ge dig tips på de parkeringar som oftast har lediga platser.

  Vi har öppet mellan 8.00 och 17.00 och vårt kontor hittar du direkt till vänster när du går in genom entrén på Norcross Företagshotell i Varberg.

 • E-handel

 • Vad kostar en webbutik?

  Vi kan bygga en e-handel från 30 000 kr exkl. moms. Slutpriset på webbutiken styrs av hur mycket hjälp du behöver av oss och vilka funktioner du önskar. Det kan vara allt från smarta betallösningar till automatiserad frakthantering och kopplingar mot affärssystem. 

  Vårt minsta koncept heter E-handel Bas. I det konceptet får du en färdig e-handel med de viktigaste funktionerna för att komma igång med din internetförsäljning. Den kan byggas på med fler funktioner så du får en fexibel webbutik redan från start.

  Att driva en e-handel kräver ett stort engagemang där det inte bara handlar om att ta emot ordrar och logistik. Stor kraft måste läggas på sökmotoroptimering och digital marknadsföring. Här kan vi hjälpa dig på den nivån som passar dina ambitioner och målsättningar.

 • Vad är e-handel?

  Med e-handel menas de hemsidor där det finns någon form av produktkatalog och du kan genomföra ditt köp direkt på sajten. Det finns webbutiker inom de flesta branscher och produktsortimentet kan variera stort. Fördelen med e-handel är just att du kan slutföra ditt köp och sen hämta ut din beställning på närmsta utlämningsställe. I vissa fall säljs icke fysiska produkter och då brukar leveranser ske till din e-post exempelvis när du köper biljetter och datorprogram.

  En typisk e-handel består oftast av:

  • Hemsida med statiska undersidor för information
  • En produktkatalog uppdelad i kategorier
  • Kundkonto där kunden kan följa och hålla reda på sina ordrar
  • Sökfunktion för att hitta rätt produkter
  • En varukorg där kunderna lägger sina produkter
  • En kassa där du granskar din order samt väljer frakt- och betalsätt

  Att starta en webbutik kan verka enkelt men det man måste ha klart för sig är att det handlar inte bara om att starta den och sen vänta på ordrar. Lika mycket arbete måste läggas på sökmotoroptimering, digital marknadsföring av e-handeln och produkterna.  Vi på André med har kompetensen att hjälpa dig från start till mål för en lyckad webbutik.

 • Vad är konverteringsoptimering?

  Varje kund som genomför ett komplett köp i din webbutik räknas som en konvetering. För att så många som möjligt ska genomföra köp i din e-handel kan man gå in och göra en konverteringsoptimering. Med det menas att man analyserar webbutiken samt statistiken och ser om det finns några hinder som gör att besökare i din e-handel inte slutför sina köp. 

  Denna analys leder oftast fram till en lista med saker som kan bli bättre och öka konverteringen i din webbutik. Det kan vara allt från designförbättringar till en rejäl ommöblering i hur man genomför sitt köp på sajten. I de flesta fall är det en bra idé att genomföra en konverteringsoptimering för att undvika att många blivande kunder ger upp och går någon annanstans.

 • Vad är PSP?

  Förkortningen står för Payment Service Provider. Dessa behövs speciellt i webbutiker då de sköter om betalningstransaktionen. De vanligaste i Sverige idag är Klarna, Dibs och Qliro. De har säkra system för att genomföra kortbetalningar, fakturabetalningar etc mellan dig och webbutiken.

 • Vad är fraktsystem?

  Som e-handlare kan det spara mycket tid om hela transaktionsflödet är integrerat med dess olika system. Frakten är något som måste fungera effektiv för att kunderna ska vara nöjda. När man integrerar ett logistiksystem innebär det att kundens order landar i logistiksystemet direkt utan något manuellt arbete. De kan också i vissa fall välja utlämningsställe direkt i din webbutik.

  Några exempel på logistiksystem:

  • DHL
  • Postnord
  • Schenker
  • Bring
 • Gör ni webbutiker med WooCommerce?

  Ja, vi kan bygga webbutiker med WooCommerce som plattform. När vi gör det är det nästan uteslutande med WordPress som grundläggande CMS-plattform. Till detta kan man koppla på olika frakt- och betalsystem som DHL och Klarna.

 • Digital marknadsföring

 • Vad är Content Marketing?

  Det handlar om att sköta sin marknadsföring via bra innehåll. Att kunna leverera engagerande innehåll som tillför kunden något har blivit väldigt stort då annonströttheten ökar hela tiden. Vanliga kanaler för content marketing är sociala medier och nyhetsbrev.

  Många större företag jobbar idag med story telling som är en form av content marketing. Story telling innebär att man skapar en engagerande story kring varumärket, produkter eller tjänster som gör att besökaren vill läsa mer. Vi är mer benägna att läsa redaktionellt innehåll snarare än rena annonser och därför är content marketing och story telling så framgångsrikt. 

  Många kända varumärken har en story bakom sig. Ibland är det sanna historier och ibland är det rena påhittade storys. Oavsett så gör detta varumärket mer intressant, genuint och lockande att associera sig med. Denna form av content marketing blir allt vanligare då det är svårt att tränga igenom mediebruset med sitt varumärke.

 • Vad är digital marknadsföring och kommunikation?

  Med detta menar man all kommunikation och marknadsföring som sker på internet och andra digitala plattformar. Den vanligaste digitala marknadsföringen sker på Google, Facebook, LinkedIn och i nyhetsbrev.

  På Google sker den digitala marknadsföringen genom sökmotorsannonser där man optimerat varje annons och kampanj för specifika sökord eller sökfraser. Man betalar endast när någon klickar på en annons och det gör det till ett väldigt kostnadseffektivt alternativ.

  Digital marknadsföring i sociala medier som Facebook består av antingen rena annonskampanjer eller inlägg. Inläggen är ett bra sätt att få en trogen publik som exponeras för dina budskap. Det kräver dock bra innehåll och en genomtänkt strategi. 

  Nyhetsbrev och e-post är fortfarande ett av de mest effektiva sätten när det gäller digital marknadsföring. Här kan du kombinera redaktionellt innehåll med rena produkterbjudanden på ett smakfullt sätt som gör att mottagaren vill läsa dina utskick. Vill du nå ut regelbundet är nyhetsbrev ett bra för att driva trafik till hemsidan och konvertera besökare till kunder. 

 • Vad är sociala medier?

  Samlingsbregrepp för sajter där man interagerar socialt på olika saker. Några av de mest kända är Facebook, Instagram, Snapchat, Pinterest, Youtube m fl. Sociala medier har blivit mer och mer viktiga i företags digitala marknadsföring. Beroende på strategi och målgrupp väljer man en eller flera av dessa kanaler för att pusha ut sina budskap till de man vill nå.

  Innan annan man börjar marknadsföra sig i sociala medier är det viktigt att sätta upp en strategi för hur det ska användas och vad målet är. Utan strategi är det enkelt att man är överallt utan att åstadkomma någonting och det blir både kostsamt och resultatlöst.

  Tänk igenom följande INNAN du börjar:

  • Vem vill du nå och var finns målgruppen?
  • Hur ofta ska du synas i de olika kanalerna?
  • Kan du på egen hand skriva kvalitativa och/eller säljande inlägg?
  • Kan du på egen hand redigera snygga bilder?
  • Vilken budget har du till kampanjer i sociala medier?

  Vårt råd är alltid att ta hjälp av proffs för att välja rätt sociala medier till din marknadsföring. Hör av dig till oss innan du börjar så hjälper vi dig utefter din ambition och budget.

 • Vad är SEM?

  När det handlar om digital marknadsföring är SEM något som det pratas en del om. Det står för Search Engine Marketing. Här är Google Adwords giganten på marknaden. Google-annonser syns längst upp och ute till höger på sidan med sökresultatet och är sammankopplade med specifika sökord.

  Innan man börjar med sökmotorannonsering är det viktigt att ha en genomtänkt strategi. Annars är det lätt att kasta pengarna i sjön. Börja alltid med att lista ned målgrupp, erbjudande, månatlig budget och vilka sökord du vill ska kopplas till annonsen.

  Det är alltid klokt att anlita en byrå som är specialiserade på just sökmotorannonsering för att få ut maximalt resultat på varje investerad krona. Bortsett från att få klick på annonseringen får du hjälp med att hålla nere konverteringskostnaden på dina sökmotorannonser.

 • Design och Content

 • Vad kostar en logotyp?

  Vi får ofta frågan varför en logotyp kostar som den gör och varför priserna kan variera så mycket. Det kan enklast förklaras med att det beror på arbetet man lägger ner för att ta fram logotypen och hur leveransen ser ut i form av format och färgskalor.

  Att ta fram en bra logotyp kräver både kunskap och känsla för design, typografi och varumärke. I dess enklaste form är logotypen företagsnamnet med valt typsnitt i en färg och det behöver inte kosta så mycket.

  Det som påverkar kostnaden kan vara:

  • Hur många förslag du vill se innan du bestämmer dig
  • Hur många korrektur du vill kunna göra på förslagen
  • En unikt framtagen symbol som hör ihop med företagsnamnet
  • Leverans i flera filformat för olika användningsområden
  • Logotypen i olika dispositioner som liggande och stående format
  • En färgskala för olika papperstyper för ett genomgående konsekvent utseende

  En logotyp ska kunna ha ett långt liv och vara lätt för presumtiva kunder att känna igen. När de ser din logotyp ska de direkt veta vilket företaget är. Har du även gjort varumärkesjobbet rätt kommer de ha positiva associationer till din logga och vara mer inställda på att handla av dig.

  Det kan vara lockande att skaffa logotypen så billigt som möjligt men då är också risken att den snart får bytas ut. Vi tar fram logotyp från 4 900 kr exkl. moms och då får du garanterat en bra logotyp som du kan känna dig stolt över och leva länge med.

 • Vad gör en copywriter?

  En copywriter är den person som skriver alla texter och har mycket goda kunskaper i det svenska språket men också hur man skriver säljande och engagerande texter. Är man dessutom specialiserad på att skriva texter för hemsidor bör man ha kunskaper i sökmotoroptimering. För att kunna skriva bra texter åt dig som kund behövs intervjuer där du får chans att beskriva ditt företag, dina affärsmål och vilka värdeord ditt varumärke står för. 

  Tålamodet när man surfar är väldigt litet. Kan man inte klistra fast besökaren direkt går de vidare till en annan hemsida. Med bra texter ökar chanserna rejält att besökaren blir intresserad av att läsa mer och agera på dina budskap. 

  Fördelen med att anlita en webbcopy:

  • Du får riktigt hög kvalitet på dina texter
  • Du får sökmotoroptimerade texter
  • Din hemsida blir mer trovärdig och engagerar besökarna mer
  • Du får lättlästa texter som inte tröttar ut besökaren
  • Du får språkligt korrekta texter som inte känns amatörmässiga

  Att skriva bra texter är en konst i sig. Att dessutom skriva för webben och med inbyggd sökmotoroptimering är ett genuint hantverk som kräver hög kompetens inom flera områden. Vi rekommenderar alltid våra kunder att låta vår copywriter skriva åt dem. Det behöver inte kosta skjortan och slutresultatet blir så mycket bättre.

 • Kostnadsfri webbanalys!

  Framtidens vinnare är de företag som syns digitalt och levererar goda digitala användarupplevelser. Gör ni det?