SSL blir allt viktigare för din hemsida

Att säkra sin hemsida med ett SSL-certifikat var tidigare något som rekommenderades i den digitala världen, men idag är SSL snarare så gott som ett måste för den som vill visa att hemsidan är säker och trovärdig.

SSL-certifikatet gör hemsidan säker

SSL är ett certifikat som man köper till sin hemsida som garanterar att den är säker att surfa på för besökarna. Certifikatet ser till att skydda information om besökarna på hemsidan genom att kryptera kopplingen mellan webbläsaren och hemsidan. 

Vikten av att ha SSL installerat blir allt mer tydlig. Framöver kommer webbläsarna att varna allt mer för de hemsidor som inte har certifikatet och det spekuleras även kring att sidor utan certifikatet kan komma att blockeras helt i framtiden. På det viset kan en hemsidas funktion påverkas negativt.

Att ha ett SSL-certifikat är viktigt för alla hemsidor, men spelar en särskilt stor roll för den som säljer produkter via en webbutik. Detta för att skydda kunderna och ge dem en känsla av trygghet på sidan.

Kontakta oss för ditt SSL-certifikat

Vill du säkra din hemsida med ett SSL-certifikat? Kontakta oss för att veta mer och för installationen av ditt certifikat.

Prenumerera på våra blogginlägg

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.