Digital marknadsföring En till Hästlastbilar 2023

Digital marknadsföring som gav resultat

Idag har den mesta marknadsföringen flyttat ut i det digitala mediet. Räckvidden är enorm och möjligheten att träffa sin målgrupp är överlägsen många andra typer av reklam. Som extra grädde på moset är den väldigt kostnadseffektiv. Om man har rätt strategi det vill säga.

En till Hästlastbilar ville sälja bättre

Företaget säljer specialbyggda hästlastbilar till kunder runt om i Sverige och lägger stor vikt vid kvalitet och att bilarna ska kunna köras med B-körkort. Vi byggde deras nya hemsida för att underlätta försäljningen för Bob på Entill Hästlastbilar och nu var det dags att nå ut ännu bättre.

Annonskampanjen lönade sig snabbt

Målet med den digitala marknadsföringen var att få in intresseanmälningar till nya hästlastbilar samt förhoppningsvis få in intressenter på de två bilarna som fanns till salu. Ett högt satt mål men inte omöjligt.

Efter bara sju dagar var båda hästlastbilarna sålda och det hade kommit in 10+ intresseanmälningar på nybyggda bilar. Vår kund Bob var mer än nöjd med resultatet som överträffade de högt ställda förväntningarna. Tack vare en tydlig strategi, tilltalande annonser och en genomlysning av målgruppen träffade kampanjen rätt.

Lär känna din målgrupp

En riktigt viktig del av marknadsföring oavsett media, är att verkligen känna sin målgrupp. Vilka är de? Vad triggas de av? Var finns de? Och så vidare. Slarvar man med detta arbetet är risken stor att annonserna inte når fram i bruset och framför allt så startas ingen köpresa.

Med andra ord är valet av bilder, bra copytext, utformningen av annonserna samt segmenteringen kritisk för att verkligen lyckas med annonskampanjen.

Sist men inte minst

Något som också är vanligt är att annonser länkar till startsidan på hemsidan eller kanske någon undersida. Man måste se den digitala marknadsföringen som en resa där annonsen är startpunkten och kontakt, köp eller boka är slutmålet. Denna väg måste vara så kort och enkel som möjligt, annars tappar du den potentiella kunden.

Är du intresserad av digital marknadsföring för att sälja bättre? Tveka inte att höra av dig till oss så tar vi ett första möte och diskuterar era önskemål och behov. Du når oss enklast på 0340-801 05 eller info@andremedvanner.se.

Läs mer om projektet här

Prenumerera på våra blogginlägg

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.