Är ni en webbyrå i Varberg?

Ja vi är en webbyrå i Varberg. Ända sedan 2003 när vi smygstartade André med Vänner har vi funnits i Varberg på lite olika adresser. Just nu sitter vi mitt i stan på Norrgatan 16 så det är lätt att ta sig till vårt kontor oavsett om du tar tåget eller bilen från Göteborg, Kungsbacka, Falkenberg, Halmstad eller Borås.

Norrgatan 16 ligger ca 300 meter från stationen och det finns många alternativ om du ska parkera bilen. Ska du på besök hos oss kan vi ge dig tips på de parkeringar som oftast har lediga platser.

Vi har öppet mellan 8.00 och 17.00 och vårt kontor hittar du direkt till vänster när du går in genom entrén på Norcross Företagshotell i Varberg.

Gör ni webbutiker med WooCommerce?

Ja, vi kan bygga webbutiker med WooCommerce som plattform. När vi gör det är det nästan uteslutande med WordPress som grundläggande CMS-plattform. Till detta kan man koppla på olika frakt- och betalsystem som DHL och Klarna.

Gör ni hemsidor i WordPress?

Ja, vi gör hemsidor med WordPress som CMS-plattform. WordPress är ett open source CMS byggt med programmeringsspråket PHP och används av miljoner hemsidor världen över.

Det är ett lättanvänt CMS som gör det enkelt att bygga allt från mindre hemsidor med några få sidor till större företagssajter med många funktioner.

När vi bygger hemsidor i WordPress och sköter driften ingår det alltid att vi ser till att både WordPress och plugins är uppdaterade. Det är en trygghet vi vill erbjuda alla de som ger oss förtroendet att hand om webhostingen.

Anledningen att det är viktigt att uppdatera plugins och WordPress är dels säkerhetsuppdateringar men också att respektive plugin ska funka bättre.

Vad är Open Source?

När en hemsida ska inhandlas är det många som frågar efter öppen källkod. Så vad är då öppen källkod egentligen? Det har de senaste åren varit starkt associerat med CMS som WordPress, Joomla, Drupal och programmeringsspråket PHP. Men sanningen är den att det egentligen bara handlar om licensen som ett program eller hemsida släpps under.

Om man köper en hemsida och man får tillgång till källkoden och kan modifiera den som man själv vill är det öppen källkod. Sen spelar det ingen roll om det är PHP, .Net eller WordPress. Vi på André med Vänner släpper alla våra hemsidor som öppen källkod till den som köpt hemsida hos oss.

Vad är JavaScript?

Detta är ett skriptspråk som används för att göra hemsidor mer interaktiva utan att hela sidan behöver laddas om. Möjligheterna med javascript är oändliga och fler och fler funktioner byggs helt och hållet i detta språk.

Vad är PHP?

PHP är ett skriptspråk och förkortningen betyder Hypertext Preprocessor. Det är ett populärt programmeringsspråk för hemsidor med dynamiskt innehåll. Det kan enklast jämföras med språk som ASP och JSP. Populära CMS som WordPress, Joomla och Drupal är skrivna i PHP och marknadsförs som öppen källkod.

Vad är .Net?

Microsofts plattform och ramverk för programmering. I denna plattform ryms flera olika programmeringsspråk för olika ändamål.  Vi på André med Vänner är inte låsta vid någon specifik teknisk plattform för våra projekt. Vi använder det som lämpar bäst och/eller det kunden önskar.

Vad är HTML?

Det står för Hyper Text Markup Language och är språket och grunden som används vid all webbproduktion. Det talar om var text, bild, video osv ska placeras på sidan.

Vad är en URL?

Förkortningen står för Uniform Resource Locator och är standarden för hur länkar byggs upp på internet exempelvis; www.andremedvanner.se/faq.

Vad är en databas?

Man kan likna en databas vid ett excelark. Information lagras radvis och idag baseras alla CMS och hemsidor på en databas som håller all information. En databas gör det enkelt att justera information via ett webbaserat gränssnitt.