André med Vänner Logotyp - Till startsidan
Halmstads Konståkningsklubb hemsida wordpress

Halmstads Konståkningsklubb

Halmstads Konståkningsklubb har bedrivit skridskoskola och konståkningsträning sedan 1975. Med stort engagemang från tränare, föräldrar och åkare har man nått stora framgångar med flertalet åkare i elitserien. Detta är ett projekt vi brinner extra för där vi gått och sponsrat delar av hemsidans produktion samt webbhotell.

Tydliga mål och med hemsidan

Att bedriva en idrottsförening kräver att informationsflödet fungerar och skapar engagemang hos medlemmarna. Vid projektets start framkom fyra viktiga målgrupper; Åkare, föräldrar, tränare samt potentiella sponsorer. Alla målgrupperna ska finna sin tydliga nytta med hemsidan.

Tränarnas önskemål var att minska ner antalet frågor som ofta kommer efter träningen då de går mellan ispassen. Tid som inte alltid finns och som stressar i onödan. För föräldrar och åkare var det viktigt att enkelt kunna hålla koll på träningstider, händelser och hur tävlingar går till.

Smarta digitala lösningar

Med alla målgrupper i åtanke har vi tagit fram en helt ny hemsida i WordPress med funktioner, information och smarta lösningar som förenklar livet i föreningen för dess medlemmar. Här är några av de saker som lyfts in för att förenkla vardagen i klubben:

  • Träningsschema tillgängligt på startsidan
  • Aktivt nyhetsflöde
  • Koppling till sociala medier som Instagram och Youtube för ökat engagemang
  • En välfylld Frågor & Svar för att utbilda nya medlemmar i sporten
  • Tydliga kontaktvägar för olika ärenden
  • Tävlingskalender för smidigare planering
  • Fyllig information om sporten och vår värdegrund
  • Sida med klubbkläder och länkar för att lägga beställning hos leverantör

En viktig plattform och del av klubbens verksamhet

Den nya hemsidan blev ett väldigt lyckat projekt som lockar ca 200 unika besökare varje dag under den aktiva säsongen. Siten har optimerats för att ladda extra snabbt i mobilen då ca 85% av besöken kommer från mobila enheter. Totalt sett har det varit väldigt positiva tongångar från föräldrar, åkare, tränare och övriga i klubben.

Nyfiken på Halmstads Konståkningsklubb? Kika in på halkk.se

 

Bildgalleri

Taggar

Dela