Ny hemsida för Halmstads Konståkningsklubb

Halmstads Konståkningsklubb erbjuder träning från nybörjare till elitnivå med ett stort engagemang från tränare, föräldrar och styrelse. Idag är de ca 170 åkatre i klubben och jobbar kontinuerligt på att få fram nya talanger. Jespers dotter tränar konståkning och när frågan kom sa vi givetvis ja till att sponsra klubben med en ny hemsida och webhosting för att ge bästa möjliga förutsättningar att kommunicera effektivt.

De flesta föreningar brottas med samma problem

En problemställning i varje idrottsförening är att få kommunikationen att fungera vilket kan vara svårt då många jobbar ideellt. Träningstider, tävlingar, föräldramöten är bara några av de saker som ska kommuniceras ut och då behövs en stabil digital plattform för det.

Tre tydliga målgrupper

För Halmstads Konståkningsklubb fanns det tre tydliga målgrupper att jobba mot – föräldrar, åkare och sponsorer. För föräldrar som är nya i sporten finns det massor med frågor som oftast tränare får svara på när de rör sig mellan träningspassen. Sponsorer ska uppfatta klubben som attraktiv och professionell och åkarna ska lätt kunna se sina träningstider.

Vi levererar en komplett lösning

Lösningen blev en helt ny hemsida som löser kommunikationen mot alla dessa målgrupper på ett tilltalande och lättanvänt sätt. Vi lyfte in flöden för nyheter, träningstider och en fullmatad FAQ som ger svar på de flesta frågorna man kan ha som förälder. Hemsidan är väl anpassad för mobilen då många tar till sig informationen den vägen.

Rivstart för nya hemsidan

Redan första veckan hade hemsidan nära 900 besök och genomsnittstiden för ett besök var 2.5 minuter. Tongångarna i ishallen var väldigt positiva och både åkare och föräldrar tycker det var ett stort lyft för klubben. Nu jobbar vi i samarbete med styrelsen vidare mot att göra hemsidan ännu bättre.

Är du nyfiken på hur resultatet blev? Kika in på halkk.se och upptäck alla smarta lösningar vi tagit fram åt Halmstads Konståkningsklubb. 

Prenumerera på våra blogginlägg

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.