…skönt att du är nöjd! Om du kommer fram till att bra kan bli ännu bättre så är vi alltid redo att hjälpa dig. Välkommen in till oss på Kungsgatan 3.
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Följ oss på Facebook
Stäng
Stäng
Dela på Google+
Rätt skrivkunskaper krävs i den digitala eran

Rätt skrivkunskaper krävs i den digitala eran

Vår digitala värld 6 Mars 2019

Kunskaperna som krävs för att hantera det skrivna ordet på bästa sätt, anpassat efter den egna målgruppen, har förändrats med tiden. I en digitaliserad värld finns betydligt fler kanaler än tidigare som man som företag kan synas i, vilket också ställer fler krav på de texter som skrivs. 

I en ny artikel i tidningen Resumé diskuteras just att skribentens roll har kommit att förändras och hur andra krav än tidigare ställs på dagens skrivande.

Möjligheter i den digitala världen

Det finns många aspekter att ta hänsyn till när det kommer till kommunikation i dagens digitala värld och med rätt kunskap även stora möjligheter.

Genom att som företag vara digitalt närvarande med en hemsida, i sociala medier och genom utskick direkt till kunderna, som exempelvis ett nyhetsbrev, kan man nå sin målgrupp och effektivt bygga sitt varumärke. När företaget syns i många kanaler finns möjlighet att skapa en enhetlighet i all kommunikation och dra fördelar i varumärkesarbetet.

Många utmaningar i skrivandet

I artikeln i Resumé lyfts bland annat hur det dock samtidigt finns de som menar att det istället finns en risk att varumärket blir allt annat än enhetligt om förmågan att skriva för dessa specifika kanaler saknas.

En annan risk är även möjligen att skrivandet blir för fokuserat på att vara anpassat efter hur texter ska se ut i de specifika kanalerna. Detta kan göra att man glömmer bort att skrivandet, oavsett kanal, också skiljer sig åt beroende på vilken målgrupp man vill nå. Innehållet måste på det viset först och främst vara mottagaranpassat.

Kontakta oss för skrivande och affärsutveckling

Att skriva för den digitala världen kan alltså innebära stora utmaningar. Det gäller att skriva anpassat för en viss kanal och samtidigt med fokus på målgruppen.

Vi på André med Vänner hjälper våra kunder med skrivande till både hemsidor, nyheter, nyhetsbrev, inlägg i sociala medier och annat anpassat efter er målgrupp.

Vi ger er även nyttiga tips och råd kring hur ni själva kan förbättra företagets kommunikation och på det viset utveckla era affärer i rätt riktning. Kontakta oss gärna för ett konstnadsfritt möte.

Läs även mer om skrivandets utveckling i artikeln i Resumé här.

Senaste inläggen från Vår digitala värld

Tydliga digitala mål ger bättre resultat

1 November 2019 / Vår digitala värld
Läs mer

Nå kunderna med rätt marknadsföring

23 Augusti 2019 / Vår digitala värld
Läs mer

Förbättra affärerna efter en analys av din hemsida

22 Augusti 2019 / Vår digitala värld
Läs mer

Första delen av 2019 i backspegeln

11 Juli 2019 / Vår digitala värld
Läs mer

Rätt skrivkunskaper krävs i den digitala eran

6 Mars 2019 / Vår digitala värld
Läs mer

Din guide till de sociala medierna

10 September 2018 / Vår digitala värld
Läs mer